You are currently viewing Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 2023

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 2023

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία;

 Πάλι φέτος η Μαγεία των Χριστουγέννων σκόρπισε τη μαγική της νεραϊδόσκονη στο ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΥ!!!!

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ξεκίνησε με ένα μουσικό –  θεατρικό δρώμενο από τη νηπιαγωγό ΒΙΒΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ.

 Οι χιονούλες  χορεύοντας παιχνιδιάρικα σκόρπισαν παντού χιονονιφάδες από τα καλαθάκια τους δίνοντας έτσι σε όλους μας μια αίσθηση των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την εποχή της Γέννησης του Θεανθρώπου, σύμφωνα με την παράδοση. Στη συνέχεια με τη μουσική  υπόκρουση του υπέροχου τραγουδιού “Ποιο να  ‘ ναι αυτό το μικρό παιδί ” που μας τραγούδησε η μαθήτρια Έλενα Ανδριοπούλου, οι άγγελοι συνόδευσαν την Παναγία στον ιερό σταύλο και οι μάγοι με την καθοδήγηση του φωτεινού άστρου της προσέφεραν με ευλάβεια τα δώρα τους. Το δρώμενο τελείωσε με  μικρούς  διαλόγους ερμηνεύοντας τα παιδιά  τους ρόλους τους.

Στην χορωδία μας οι μουσικοί μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ & ΑΘΗΝΑ ΒΙΑΖΟΦΣΚΙ , επέλεξαν  μέσα από τα τραγούδια να αγγίξουν τις ψυχές των παιδιών και των μεγάλων, υπενθυμίζοντας ότι  κάθε Χριστούγεννα είναι και μια νέα αρχή. Ένα νέο έτος γεμάτο προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο…. Ακόμη και αν όλα γύρω μας είναι δυσκολα, ακόμη και όταν πόλεμοι ξεσπούν ολόγυρά μας… κρίση, προσφυγιά, φτώχεια, δυστυχία… ακόμη και τότε η μαγεία των Χριστουγέννων είναι ικανή, έστω και για λίγο, να ξορκίσει το κακό και να απλώσει πάνω του ένα πέπλο καλοσύνης, ανθρωπιάς, ελπίδας.  Τα παιδιά με την συνοδεία του αρμόνιου ερμήνευσαν τα Τρίγωνα κάλαντα, Κάλαντα Χριστουγέννων, Να το αστέρι και Ο Χακίμ από την Αφρική.

Ακολούθησε μια μοντέρνα χορογραφία του τραγουδιού We wish you a merry Christmas από τα μεγαλύτερα κορίτσια του ΚΔΑΠ, που επιμελήθηκε η νηπιαγωγός ΒΙΒΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα,  καθώς τα κορίτσια μας λικνίζονταν σε πλήρη αρμονία  με τα εντυπωσιακά pom pon που κρατούσαν.   

Στην συνέχεια η μουσικός ΑΘΗΝΑ ΒΙΑΖΟΦΣΚΙ, με αυτοσχέδια τύμπανα σε στυλ Stomp, μαζί με τα κδαπάκια και σε χριστουγεννιάτικη μελωδία Jingles Bells Rock , χτύπησαν σε ρυθμό και θυμησαν σε όλους τους μεγάλους ότι έστω για λίγο μπορούμε να ξαναγίνουμε παιδιά μαζί με τα παιδιά!!!

Επειδή τα Χριστούγεννα και η μαγεία τους, είναι αφιερωμένη στα παιδιά, η μουσικοκινητική, από την μουσικό ΑΘΗΝΑ ΒΙΑΖΟΦΣΚΙ  και τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΥ, μέσα από πρωτότυπα ρυθμικά μοτίβα, με την μέθοδο Carl Orff και με προέκταση του χεριού τους μια ομπρέλα !!!! Η μελωδία που συνόδευσε τις ομπρέλες και άγγιξε τις αισθήσεις όσων παρευρίσκονταν στην γιορτή, ήταν διασκευή του γνωστού Last Christmas!!!

Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν έλειψε και ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε απλόχερα δώρα σε όλα τα παιδιά. Ένας Άγιος Βασίλης, παραμυθένιος που συνομίλησε με τα παιδιά , για το πόσο καλοσυνάτα ήταν αυτή την χρονιά. Έτσι οι μεγάλοι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αγίου Βασίλη, ένιωσαν ξανά παιδιά.

Αντιστρέφοντας την ιστορία του μαγικού αυλού, η έκπληξη του ΚΔΑΠ στους παρευρισκόμενους ήταν η μπάντα της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Αγίου Διονυσίου Πάτρας, που μάγεψε και παρέσυρε μικρούς μεγάλους στις πιο γλυκιές μελωδίες των Χριστουγέννων.

Μακάρι να μπορούσαμε να φυλακίσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένα βάζο και να το ανοίγαμε κάθε μήνα.” ~Harlan Miller

Στη γιορτή μας παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη  των ΚΔΑΠ κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και η κα ΓΚΕΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλος Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ του Δήμου Πατρέων.

Τα δώρα  που  μοίρασε  ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά και τα ημερολόγια κατασκεύασαν οι νηπιαγωγοί Αναστασία Σωτηροπούλου & Βιβή Μανωλοπούλου 

Η γιορτή μας έκλεισε προσφέροντας γλυκά και αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ  ΑΡΚΤΙΚΟΥ:

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΝΤΟΥΝΗΣ, υπεύθυνος του ΚΔΑΠ

ΒΙΒΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Νηπιαγωγοί

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ & ΑΘΗΝΑ ΒΙΑΖΟΦΣΚΙ Μουσικοί,

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΝΤΖΙΟΥ Ζωγράφος

ΑΡΕΤΗ ΑΡΓΥΡΟΥ Βοηθητικό προσωπικό

σας εύχονται αυτά τα Χριστούγεννα να φωτίσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και να χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται, τη ζωή που τους αξίζει. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!