Θεόδωρος Τουλγαρίδης για το δεκατιανό μαθητών

«Η μέχρι τώρα χρηματοδότηση γίνεται αποκλειστικά από το Δήμο, διότι το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα μας για χρηματοδότηση»

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θεόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας επιστολή, με θέμα τη «χορήγηση δεκατιανού σε υποσιτιζόμενους μαθητές».

Στην επιστολή ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ αναφέρει:

«Ευχαριστούμε για την έως τώρα  πολύ καλή συνεργασίας σας,  όσον αφορά   στην υλοποίηση του προγράμματος «σίτιση μαθητών – δεκατιανό» την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε για μια πρωτόγνωρη δράση, την πρώτη χρονιά 2014-2015 εντάχθηκαν 700 μαθητές, το 2015-2016 εντάχθηκαν 1.040 μαθητές, το 2016-2017 εντάχθηκαν 1.300 μαθητές  και  την περσινή χρονιά 2017-2018, 1.600 περίπου μαθητές.  Φέτος για το σχολικό έτος 2018-2019 έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα ώστε να καλύψουμε ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες και να πραγματοποιήσουμε περισσότερες διανομές συγκριτικά με πέρσι. Η μέχρι τώρα χρηματοδότηση γίνεται αποκλειστικά από το Δήμο Πατρέων διότι το αντίστοιχο υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στα   αιτήματα μας για χρηματοδότηση.

 Χρειαζόμαστε και πάλι την καλύτερη δυνατή συνεργασία σας για τη φετινή χρονιά, ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές, που έχουν ανάγκη  και σας γνωστοποιούμε ότι, η διαδικασία των αιτήσεων και υλοποίησης του προγράμματος θα είναι παρόμοια με την περσινή.

 Συγκεκριμένα:  Η υποβολή των δικαιολογητικών των οικογενειών, που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται μέσω των σχολείων (με ευθύνη των Διευθυντών) ή μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Α) Μέσω των σχολείων:

-Οι γονείς θα προσκομίζουν στο σχολείο κλειστό σφραγισμένο φάκελο με  τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται παρακάτω.

-Οι Διευθυντές των σχολείων θα συλλέξουν  τους παραπάνω  φακέλους και μαζί με τις λίστες με τα ονόματα των αιτούντων, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των οικογενειών, θα τα αποστείλουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Βενιζέλου και Σολωμού –πρώην κτίριο ΑΔΕΠ) συγκεντρωτικά σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο.

Β) Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Βενιζέλου και Σολωμού –πρώην κτίριο ΑΔΕΠ ) όπου καταθέτουν απευθείας οι γονείς τα  παρακάτω δικαιολογητικά.

Η συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να γίνει με εμπιστευτικό τρόπο και την πρέπουσα διακριτικότητα, διαφυλάττοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα των οικογενειών και την αποφυγή έκθεσης τους, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Οι γονείς, αφού ενημερωθούν σχετικά, θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 6.1α του Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR), να συναινούν σε αυτή την διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων μέσω της αίτησής τους.   

Στη συνέχεια η χορήγηση των τροφίμων, που αφορούν στο δεκατιανό, θα  γίνεται   στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μετά από συγκεκριμένη κλήση  των γονιών, των οποίων τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

 Για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καλύτερα και νωρίτερα το πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς ότι η συλλογή των δικαιολογητικών που προαναφέρουμε θα γίνεται από  Πέμπτη 27/09/18  μέχρι τη  Δευτέρα 15/10/18. Θα συνεχίσουμε βέβαια να δεχόμαστε αιτήσεις, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.  

Για σχετική επικοινωνία : Στα τηλέφωνα   2610311561 και  2614409977». 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ)

Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα (Κατεβάστε την αίτηση εδώ)

-Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος οικονομικού έτους

 -Ταυτότητα γονέα ή κηδεμόνα

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Βεβαίωση φοίτησης στο σχολείο για το κάθε παιδί που αιτείται

-Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας / μισθοδοσία / σύνταξη γονέων (ότι υπάρχει)

-Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης (ποσό, εφόσον λαμβάνεται)

-Συμβόλαιο μίσθωσης (αν υπάρχει)

-Επιμέλεια παιδιών και ποσό διατροφής (εφόσον υφίσταται) 

-Ε2 (σε μίσθωση ακίνητης περιουσίας)

-Ε3 (ελεύθεροι επαγγελματίες).