Εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ (voucher) 2024-2025
σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2024-2025

 • Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε :  Σε αναμονή δημοσίευσης από την ΕΕΤΑΑ …
 • Για να δείτε την Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ με τα δικαιολογητικά και λοιπές πληροφορίες πατήστε : Σε αναμονή δημοσίευσης από την ΕΕΤΑΑ …
 • Χρονοδιάγραμμα
  Υποβολή αιτήσεων :
  Προσωρινά Αποτελέσματα :
  Υποβολή Ενστάσεων :
  Οριστικά Αποτελέσματα :

 

Διαδικασία εγγραφής μέσω voucher (ΕΣΠΑ) σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς 2024 – 2025

Δήλωση επιλογής προτίμησης σταθμού στον ΚΟΔΗΠ :

Οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση δήλωσης προτίμησης σταθμού .
Προσοχή: Η αίτηση απαιτεί την επισύναψη του voucher και την σελίδα που φαίνονται τα μόρια. Γι΄ αυτό θα πρέπει να έχετε κάνει λήψη αυτά τα 2 έγγραφα (όπως φαίνονται στις εικόνες παρακάτω) πριν ξεκινήσετε την αίτηση.

Λήψη σελίδας με μόρια voucher (εικόνα 1):
– Από υπολογιστή: Πατήστε ctrl και P. Στο νέο παράθυρο στη θέση του εκτυπωτή επιλέγετε Αποθήκευση ως PDF και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Αποθήκευση
– Από κινητό: Κάνετε λήψη στιγμιότυπου οθόνης (screenshot)

Λήψη voucher (εικόνα 2): Πατήστε το κουμπί Εκτύπωση voucher και θα γίνει λήψη του αρχείου σε μορφή .pdf

 

Διαδικασία εγγραφής μέσω voucher (ΕΣΠΑ) σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ 2024 – 2025

Ημερομηνία κατοχύρωσης θέσης : Οι γονείς που δεν έχουν επικοινωνήσει με το ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ ΜΕΑ της επιλογής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία στο τηλέφωνο 2614 400664

 

Διαδικασία υπογραφής συμβάσεων

1. Οι γονείς θα κληθούν να υπογράψουν την τυποποιημένη σύμβαση
2. Στη συνέχεια προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύμβαση θα πρέπει στην Ειδική εφαρμογή ωφελούμενων (στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ) να συμπληρώσουν – υποβάλουν την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση.
3. Μετά την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση θα μπορούν να εκτυπώνουν την κάρτα παρουσίας του παιδιού.

Σημείωση:

Στους σταθμούς όπου τα voucher θα είναι περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις, θα γίνει ταξινόμηση με βάση τα μόρια που έχει λάβει το κάθε voucher από την ΕΕΤΑΑ με προτεραιότητα στα πλήρους αξίας voucher.

Η επιλογή των επιτυχόντων για τους σταθμούς θα γίνει με ταξινόμηση (σύμφωνα με τα μόρια της ΕΕΤΑΑ) στα voucher που θα καταχωρηθούν στην πλατφόρμα του ΚΟΔΗΠ εντός της προθεσμίας.
Μετά την παραπάνω προθεσμία, τα voucher που θα καταχωρηθούν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμα και θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρχει κενή θέση, αλλιώς θα μπουν σε λίστα επιλαχόντων.
Τα αποτελέσματα (επιτυχόντες) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΟΔΗΠ.

Τέλος σημειώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση ικανοποιούνται εγγραφές μέσω voucher μέχρι και την 2 Μαΐου 2025 εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 • Υπογραφή Σύμβασης (θα γίνει στην αντίστοιχη δομή που θα εγγραφεί το βρέφος/νήπιο): θα ενημερωθούν οι γονείς
 • Ηλεκτρονική εξουσιοδότηση στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα)
 • Κάρτα παρουσίας : Οι ωφελούμενες μητέρες θα πρέπει να εκτυπώσουν από την σελίδα της ΕΕΤΑΑ την κάρτα παρουσίας παιδιού την οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση του παιδιού για να επιβεβαιώνεται η παρουσία του στο σύστημα της ΕΕΤΑΑ. (δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα)

 • Ενεργοποίηση voucher (γενικά):
  • Tα voucher Α1 (ΒΡΕΦΗ) , Α2 (ΝΗΠΙΑ) και Δ (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) δύναται να ενεργοποιηθούν έως και την 2 Μαϊου 2025 για την εγγραφή στις αντίστοιχες δομές.
  • Τα voucher Γ (ΚΔΑΠ) δύναται να ενεργοποιηθούν έως και την 31 Δεκεμβρίου 2024 για την εγγραφή στις αντίστοιχες δομές.