Έναρξη λειτουργίας για το Θερινό Στέκι μελών ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

Πάτρα, 14-07-2026

Στις 7 Ιουλίου ξεκίνησε στην ΠΛΑΖ την λειτουργία του το Θερινό Στέκι μελών ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Για 40 συνολικά μέρες (εκτός Σαββατοκύριακα) δεκάδες μέλη και των 3 ΚΑΠΗ για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο θα μεταφέρονταν με 3 λεωφορεία στο χώρο της ΠΛΑΖ. Η ανάγκη για κολύμβηση, δροσιά και κοινωνικοποίηση σε χώρο οργανωμένο θα καλύψει τις ανάγκες των ηλικιωμένων για ακόμα μια χρονιά.

Πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων. Στα πλαίσια αυτά έγιναν την 1η Ιουλίου ομιλίες και στα 3 ΚΑΠΗ από στελέχη του ΕΟΔΥ από την Αθήνα για την ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η ενημέρωση από τους ειδικούς κι η τήρηση των οδηγιών από το νοσηλευτικό προσωπικό που συνοδεύει τους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα στη συγκεκριμένη δράση. Υπενθυμίζεται, ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν 380 πνιγμοί (κατά μέσο όρο) με το 80% περίπου αυτών να είναι ηλικίας 60+.

Το προσωπικό του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας φρόντισε για την διανομή ενημερωτικού υλικού, (σχετικά με την προφύλαξη από τον ήλιο, την κατάλληλη διατροφή το καλοκαίρι, οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση κλπ), ώστε να ελαχιστοποιηθούν τ΄ απρόοπτα.

Επίσης έχει γίνει σχετική διασύνδεση με τους Ναυαγοσώστες στον ναυαγοσωστικό πύργο πλησίον στο ΘΕΡΙΝO ΣΤΕΚΙ μελών ΚΑΠΗ για άμεση επέμβαση σε απευκταίο συμβάν.