You are currently viewing ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ

DSC 0547DSC 0544DSC 0436DSC 0360

logo dimos patrewn

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                               

Τηλ. : 2613 – 610210

E mail : dimospatras@gmail.com

Πάτρα 10/6/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την δημόσια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την πλατεία Καλλιπάτειρας, το γνωστό «μαύρο μέτωπο» που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σε συνεννόηση με τους μόνιμους συνοδοιπόρους τους, αιφνιδιασμένοι έτρεξαν να φέρουν άρον – άρον στο Δημοτικό Συμβούλιο -λίγο πριν την έναρξή του- για συζήτηση, το θέμα της συγκεκριμένης πλατείας.

Και παρά το γεγονός, ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε γνωστό στο Σώμα, διαβεβαιώνοντας τους συμβούλους, ότι το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, επέμεναν να συζητηθεί, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Λάθος πόρτα χτύπησαν όμως, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή, αγωνίζεται με συνέπεια εδώ και χρόνια, για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

Θυμίζουμε, ότι για το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας, εστάλη σήμερα το πρωί, άρθρο – παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού –Σχεδιασμού, Μιχάλη Αναστασίου, με τίτλο: «Η πλατεία της Καλλιπάτειρας στην Αγυιά, είναι ένας ελεύθερος χώρος, που προσπαθούμε να διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων, όπως και οι άλλες πλατείες».

Ολόκληρο το άρθρο – παρέμβαση του Αντιδημάρχου είναι το εξής:

«Η Δημοτική Αρχή, έχοντας προτεραιότητα τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού, αγωνίζεται με συνέπεια, να αποκτήσει η πόλη μας ελεύθερους, κοινόχρηστους χώρους, για την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής όλων μας. Χώρους που για δεκαετίες απουσίαζαν από την πόλη μας.

Θυμίζουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, με γραμμή ανυπακοής, ντε φάκτο ενέργειες και ελάχιστα χρήματα, αξιοποιώντας τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, διαμόρφωσε τους πρώην σκουπιδότοπους στην πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά, στο Νότιο Πάρκο και στον Κόκκινο Μύλο, σε μεγάλα, κοινόχρηστα πάρκα, που τα απολαμβάνει ο λαός αδάπανα.

Διεκδικήσαμε και μας παραδόθηκε για προστασία και αξιοποίηση το Πλατανόδασος.

Διεκδικούμε -και σύντομα πιστεύουμε με τους κοινούς αγώνες κατοίκων και Δημοτικής Αρχής- θα μας παραχωρηθεί ο πρώην σκουπιδότοπος του Ριγανόκαμπου, για να δημιουργήσουμε το νέο, Ανατολικό Πάρκο.

Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις και έργα, σε πλατείες και άλλους, μικρότερους χώρους στο κέντρο, τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας.

Κάνουμε προσπάθεια, παρά τις μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και τις ελλείψεις προσωπικού, με την βοήθεια των εργαζομένων μας, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να διασώσουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους του Σχεδίου Πόλης, πλατείες, διανοίξεις δρόμων, σχολεία.

Σ’ αυτή την προσπάθειά μας, επιδιώκουμε την συνεργασία αλλά και την παρέμβαση των κατοίκων.

Έχουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά, γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε κάθε δίκαιο αίτημα. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του Πατραϊκού λαού.

Η πλατεία της Καλλιπάτειρας στην Αγυιά, είναι ένας ελεύθερος χώρος, που προσπαθούμε να διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων, όπως και οι άλλες πλατείες. Αυτή είναι η πολιτική απόφαση του Δημάρχου που έχει μεταφερθεί στις Υπηρεσίες προς υλοποίηση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσουμε πρόταση για την απαλλοτρίωση και των υπολοίπων δύο (2) στεμμάτων της έκτασης, από τα τέσσερα (4) συνολικά, για να κατασκευαστεί μια ακόμα πλατεία.

Επίσης, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα παρουσιαστεί από την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, ο συνολικός σχεδιασμός για το Σχέδιο Πόλης.

Οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι είναι ζωτικής σημασίας για τον ελεύθερο χρόνο, την ζωή, την ανάσα των κατοίκων της πόλης μας.

Τώρα είναι ανάγκη κάτοικοι, μαζικοί φορείς, Δημοτική Αρχή με πολύμορφες κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να χρηματοδοτηθεί με τα αναγκαία ποσά από το «πράσινο ταμείο» και από άλλες πηγές χρηματοδότησης για να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης και να αξιοποιηθούν οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, για τις ανάγκες του λαού.