You are currently viewing ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ και ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ και ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου και της έναρξης (08/07/2024) της οργανωμένης μεταφοράς για τα μέλη από τις 08/07/2024 για θαλάσσια μπάνια στην ΠΛΑΖ, γίνονται ενημερωτικές προβολές με θέμα «ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ και ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» στα 3 ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν στα ΚΑΠΗ και θα συνεχίσουν να γίνονται στους συμμετέχοντες στα θαλάσσια μπάνια προβολή ενημερωτικού υλικού από αρμόδιους φορείς (Λιμενικό Σώμα, Υπουργείο Υγείας κλπ) για την ασφαλή κολύμβηση στην Τρίτη Ηλικία. Παρουσιάζονται στοιχεία συμβάντων στη θάλασσα, τρόποι ασφαλούς κολύμβησης, αλλά και βίντεο με τον Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη  να συμβουλεύει τ΄ άτομα 60+. Σκοπός είναι όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ,  που θα συμμετέχουν στα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ να παρακολουθήσουν αυτές τις ενημερωτικές προβολές ως ένα είδος επιμόρφωσης.

Το προσωπικό του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας έχει επιμεληθεί φυλλαδίου με χρήσιμες συμβουλές τόσο για τα θαλάσσια μπάνια, όσο και για τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ΚΟΔΗΠ και το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας προσπαθεί με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις δράσεις του, να συμβάλλει στην πρόληψη κι αποτροπή συμβάντων στη θάλασσα σε άτομα 60+, που δυστυχώς κάθε χρόνο γίνονται στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 2023 πάνω από 300 άτομα 60+ πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες.

Υπενθυμίζεται ότι από 8 Ιουλίου για ακόμα μια χρονιά θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορεία για τα μέλη από τα 3 ΚΑΠΗ σε οργανωμένο σημείο στην Πλαζ κατάλληλο διαμορφωμένο για ηλικιωμένους (σκίαση, τραπεζοκαθίσματα, WC, προσωπικό καθαριότητας και νοσηλευτική φροντίδα). Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια κι η αποφυγή κινδύνων όλων των συμμετεχόντων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μελών είναι η συναίνεση του θεράποντα ιατρού τους κι η άμεση συνεργασία  με το προσωπικό του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας. Οι ενημερώσεις αυτές γίνονται, ώστε να έχουμε άλλη μια χρονιά χωρίς απρόοπτα στην πολύ επιτυχημένη (για πάνω από 20 χρόνια) δράση ΘΕΡΙΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΠΗ στην ΠΛΑΖ.