You are currently viewing Ολοκλήρωση εθελοντικής δράσης των ΚΑΠΗ του Κ.Ο.ΔΗ.Π.

Ολοκλήρωση εθελοντικής δράσης των ΚΑΠΗ του Κ.Ο.ΔΗ.Π.

Πάτρα, 20-05-2024

Με μεγάλη συμμετοχή από μέλη και των 3 ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ το Σάββατο 18 Μαΐου έγινε συμβολική δράση. Πιο συγκεκριμένα για πρώτη φορά στην πόλη μας άτομα 65+ έλαβαν μέρος σε δράση καθαρισμού στην περιοχή της Πλαζ και πιο συγκεκριμένα στο παλιό Κολυμβητήριο, αποδεικνύοντας ότι είναι ενεργοί σε προτάσεις κοινωνικής ευθύνης.

Η PROJEKT ΚΑΠΑ (ΚΑθαρή ΠΑτρα), η οποία δραστηριοποιείται σε αντίστοιχες συνέργειες, είχε την οργάνωση κι διένειμε κατάλληλα υλικό περισυλλογής (γάντια, σακούλες κι ειδικές τσιμπίδες-μπαστούνια για να μην σκύβουν  οι ηλικιωμένοι) των πεταμένων υλικών.

Στη δράση συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευση και Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕπΕΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι πραγματοποιούν ως τελειόφοιτοι της πρακτική τους άσκηση στα ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ.

Ο επόπτης τους κι Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕπΕΚΕ, κος Μέντης συμμετείχε στη δράση κι έμεινε ενθουσιασμένος από τη σχέση και συνεργασία μεταξύ ηλικιωμένων και φοιτητών, -τριών. Η συνέργεια αυτή που διήρκεσε μια ώρα πέρα από το συμβολισμό, είχε κι εντυπωσιακά αποτελέσματα αποκομιδής υλικών, όπως φαίνεται και στις φωτoγραφίες.

Σκοπός δεν ήταν η αναπλήρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά ένα συμμετοχικό μήνυμα, ότι όλοι μας ανεξαρτήτως ηλικίας είναι απαραίτητο να φροντίζουμε το περιβάλλον που ζούμε κι απολαμβάνουμε τη φυσική του ομορφιά, όπως η ΠΛΑΖ της πόλης μας.

Η αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κα Αγγελακοπούλου τόνισε την καινοτομία της δράσης, σε μια περιοχή που τα μέλη των ΚΑΠΗ για πάνω από 20 χρόνια το δίμηνο Ιουλίου κι Αυγούστου κάνουν τα μπάνια τους.

Πιο συγκεκριμένα από αρχές Ιουλίου για ακόμα μια χρονιά θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορεία από τα 3 ΚΑΠΗ σε οργανωμένο σημείο στην Πλαζ κατάλληλο διαμορφωμένο για ηλικιωμένους (σκίαση, τραπεζοκαθίσματα, WC, προσωπικό καθαριότητας και νοσηλευτική φροντίδα).

Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται με την συνδρομή του ελάχιστου προσωπικού του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ.