You are currently viewing Άνοιξε τις πύλες της η 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Την Δευτέρα (13 Mαΐου) εγκαινιάστηκε η 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με πλήθος κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο, στα Παλαιά Σφαγεία.

Τα Εικαστικά που προσφέρονται στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ, έχουν σκοπό να προσφέρουν στους ωφελούμενους τα μέσα και τις δυνατότητες για δημιουργική έκφραση, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, με γνώμονα το άνοιγμα στην κοινότητα και τη συνεργασία μέσω της δημιουργικότητας, πραγματοποιήθηκε το 2019, η 1η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με διοργανωτή το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Άμπετ Χασμάν». Η επιτυχία της, οδήγησε μετά την πανδημία, στη συνέχειά της.

Η ανταπόκριση για συμμετοχή των ΚΔΑΠ ΑμεΑ όλης της χώρας, δημιούργησε ένα πανελλαδικό δίκτυο από 36 ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ανοίγει το δρόμο για νέες συν-δράσεις μελλοντικά.

Το θέμα της Έκθεσης “Ένα έργο Τέχνης αλλιώς..”, έχει διπλό χαρακτήρα. Αφενός, αποτίεται φόρος τιμής σε εμβληματικούς καλλιτέχνες, που το έργο τους αποτελεί σημείο αναφοράς, αφετέρου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φέρουν νέες εικαστικές προτάσεις, εμπνεόμενοι από τα έργα που επέλεξαν.

Το εγχείρημα αυτό είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς προέκυψε μια συλλογή εξαιρετικών έργων.

https://www.facebook.com/patrasmunicipality/videos/463486146189891