ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ                                   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα 14/7/2018 

Τηλ.: 2613 – 610210                                                                                                                                                                 

E mail: dimospatras@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και με φιλοζωικά σωματεία, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί και θα συνεχίσουν και αύριο, Κυριακή 15 Ιούλη, στειρώσεις αδέσποτων ζώων, με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών κτηνιάτρων της πόλης μας, καθώς και άλλων περιοχών απ’ όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης οι εργαζόμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μαζί με εθελοντές, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου της «Μέριμνας των ζώων» στο χώρο του Πανεπιστημίου, ο οποίος έκλεισε πριν 4 χρόνια με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπορεί όμως να αποτελέσει ένα χώρο που θα αξιοποιείται από τον Δήμο για να αντιμετωπίζεται το οξυμένο ζήτημα των αδέσποτων της πόλης μας.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Πατρέων προχώρησε ήδη σε προμήθεια κτηνιατρικών φαρμάκων και αναλώσιμων που είναι απαραίτητα για να γίνουν οι κτηνιατρικές πράξεις.

Σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, επισκέφθηκαν κτηνιατρεία, στα οποία γίνονται οι στειρώσεις και οι εξετάσεις των αδέσποτων, από τους εθελοντές κτηνιάτρους.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης των αδέσποτων ζώων, πρόβλημα που εντοπίζεται με ένταση σε αστικές και ημιαστικές περιοχές εξαιτίας και της ανθρώπινης διαχείρισής του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων δήλωσε: «Η σημερινή πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και τις υπηρεσίες του και τη συμβολή φιλοζωικών σωματείων της Πάτρας, να προχωρήσουμε σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων της πόλης μας, αναδεικνύει τις δυνατότητες των αρμόδιων φορέων της πόλης στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου προβλήματος, όταν στεκόμαστε ενωμένοι και συνεργαζόμαστε. Ταυτόχρονα αναδεικνύει πως το νομοθετικό πλαίσιο, που στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» μεταφέρει σε Δήμους μία σειρά από αρμοδιότητες και ευθύνες, χωρίς την παράλληλη δυνατότητα για πρόσληψη προσωπικού και την αντίστοιχη χρηματοδότηση, προκαλεί τεράστια προβλήματα στην πόλη μας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Πατρέων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτά ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα στειρώσεων, σήμανσης και ιατρικού ελέγχου. Το επόμενο διάστημα προχωράμε στο δεύτερο πρόγραμμα μέσα στο ίδιο έτος. Ταυτόχρονα τόσο στο Πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο της πλαζ όσο και στο πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων σε πλαζ και Ροΐτικα πραγματοποιούνται ημερίδες – διαλέξεις σε παιδιά του Δημοτικού, για την ανάγκη υιοθεσιών αδέσποτων και τη κατάλληλη συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα, ώστε να καταπολεμηθούν περιστατικά βίας ή κακομεταχείρισης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές κτηνιάτρους, τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, που συνέβαλλαν στην σημερινή επιτυχημένη δράση».

Untitled_3.jpg

Untitled_4.jpg

DSC_0004.JPG  

DSC_0011.JPG

 DSC_0013.JPG 

 DSC_0018.JPG 

 DSC_0026.JPG

Αφήστε μια απάντηση