You are currently viewing ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΔΗΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΔΗΠ

Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), διένειμαν είδη ατομικής υγιεινής, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και τρόφιμα σε 45 περίπου οικογένειες Ρομά που ζουν στην περιοχή των Βραχνεΐκων.

Οι οικογένειες Ρομά που ζουν στον οικισμό των Βραχνεϊκων και έχουν καταγραφεί από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας, προσήλθαν στις 17 Δεκεμβρίου 2020, στο χώρο της Κινητής Μονάδας των Βραχνεϊκων (πρώην Δημαρχείο).

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, η Αντιδήμαρχος κ.Βίβιαν Σαμούρη μαζί με εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας, έκαναν ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Η δράση ολοκληρώθηκε με διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στις οικογένειες Ρομά της περιοχής, με όλες τις προμήθειες να καλύπτονται αποκλειστικά με κονδύλια του Δήμου Πατρέων.

Σημειώνεται, ότι στη δράση συμμετείχαν η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Δομή Συσσιτίων και το Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ αξιοποιώντας συναφή χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων», συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια του Δήμου Πατρέων προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας.