You are currently viewing ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/5/2021

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/5/2021

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις κοινωνικές δομές. Σε όλους εμάς που δουλεύουμε στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, στα ΚΑΠΗ, στο Βοήθεια στο σπίτι, στο Κοινωνικό Μαγειρείο, στο Κέντρο Κοινότητας στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα σχολεία ως σχολικές καθαρίστριες. Όλοι εμείς έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία. Έχουμε ζήσει την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει η αναγκαία  κρατική χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα.Ενώ παράλληλα όλες οι κυβερνήσεις νομοθετούν με γνώμονα όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, αλλά με στόχευση την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ως Κλαδικό Συνδικάτο κρίνουμε ότι το ζήτημα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές είναι βασική προτεραιότητά μας. Το αποδείξαμε με τη συμμετοχή μας στη διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Φλεβάρη που αφορούσε αποκλειστικά αυτούς τους συναδέλφους. Μια εκδήλωση όπου η πολύ μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον, καθώς και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων, που εργάζονται σε αυτό το χώρο και παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς ωραιοποιήσεις, μας οδήγησαν να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να αναδείξουμε ότι μόνο η οργάνωση και ο συντονισμός ενός ενιαίου αγώνα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Ενός αγώνα που θα έχει στο στόχαστρό του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που επέβαλαν και επιβάλουν ένα καθεστώς ομηρίας για τους συναδέλφους.

Τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο της Πάτρας τα σωματεία, έχοντας στο πλευρό τους σταθερά την δημοτική αρχή, έδειξαν έμπρακτα  την αλληλεγγύη του στους συμβασιούχους του δήμου. Με τις κινητοποιήσεις στα υπουργεία, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, στα δημοτικά συμβούλια, τις πολυήμερες απεργίες, αναδείξαμε  το βασικό αίτημα,  δουλειά για όλους δουλειά με δικαιώματα, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό με εργαζόμενους που θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η πίεση που ασκήσαμε είχε σαν αποτέλεσμα 132 εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων που εργάζονταν στις κοινωνικές υπηρεσίες να μετατραπούνοι συμβάσεις τους, με δικαστική απόφαση, σε αορίστου χρόνου.

Με γνώμονα τις ανάγκες μας προχωράμε διοργανώνοντας ημέρα δράσης στις 26 Μαΐου, ώστε να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας. Γιατί η δύναμή μας είναι η μαζική συμμετοχή κόντρα σε όλους όσους μας θέλουνε παθητικούς δέκτες, ανάγοντας τα δικαστήρια ως μόνη διέξοδό μας.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόνοιας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των ειδικοτήτων των κοινωνικών δομών.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της αποκεντρωμένης διοίκησης στηΝ.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 158 την τετάρτη 26 Μάη στις 11.00 πμ.

Προκηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική  στάση εργασίας από τις 10.00 έως 13.00 και καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.00 πμ στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Καλούμε τα σωματεία του δήμου να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Κλαδικού Συνδικάτου.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου