You are currently viewing Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΔΗΠ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΔΗΠ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!

Ο στολισμός του φετινού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου των Δομών Αστέγων του ΚΟΔΗΠ, έδωσε μεγάλη χαρά τόσο στο προσωπικό όσο και στα ίδια τα ωφελούμενα άτομα! Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κι αποφεύγοντας το συνωστισμό, ο στολισμός ήταν ολοήμερος, εξασφαλίζοντας σε κάθε ωφελούμενο τη δυνατότητα να τοποθετήσει ένα στολίδι πάνω στο δέντρο, κάτι που για κάποιους από τους ωφελούμενους συνέβη για πρώτη φορά στη ζωή τους ή είχε πολλά χρόνια να συμβεί…!

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο όμως δεν αρκούνται σε αυτό! Ενισχύοντας το εορταστικό πνεύμα, θα συνεχίσουν συναφείς δράσεις στους χώρους τους, προετοιμάζοντας αυτή τη φορά, τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά τους! Η παρασκευή των γλυκών θα είναι πάλι μια άκρως συμμετοχική διαδικασία όπως και η απόλαυσή τους! Οι προμήθειες των προϊόντων και των υλικών γίνονται με αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων.

Η πρωτοβουλία αυτή στις Δομές Αστέγων καθώς κι αντίστοιχες ενέργειες που είναι σε εξέλιξη την τρέχουσα ιδιαίτερη χρονική περίοδο των γιορτών, αποτυπώνουν στην πράξη, για άλλη μια φορά, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού που διέπουν τη φιλοσοφία λειτουργίας όλων των κοινωνικών Δομών του ΚΟΔΗΠ.

Σημειώνεται, ότι το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο αποτελούν τις Δομές Αστέγων που λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ αξιοποιώντας συναφή χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων», συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια του Δήμου Πατρέων προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας.